Confidence Coaching

În calitate de confidence coach, vă voi ajuta să vă uitați la viață și la munca dvs. cu o perspectivă nouă, să identificați unde doriți să fiți, să explorați ceea ce vă reține și să vă ajutați să vă deplasați cu claritate și angajament.
Încrederea în sine provine din gândirea pozitivă, prieteniile și relațiile pozitive, dintr-o mulțime de practici cotidiene și, în unele cazuri, de formare. Deși ne dorim să avem mai multă încredere și credință de sine, deseori ne străduim și nu reușim să găsim sau să obținem aceste trăsături.
Este demonstrat că încrederea și credința pe care o avem în noi înșine o putem evidenția prin mai multe moduri: comportamentul nostru, starea de spirit și chiar modul în care ne purtăm. Este obișnuit pentru indivizii care nu au încredere în sine să o caute în anumite zone ale vieții lor afectate. Relațiile se pot rupe, carierele pot stagna sau mai rău, stilul de viață poate deveni dezechilibrat și o stare pozitivă a minții poate fi subminată dacă nu se iau măsuri pentru îmbunătățirea acestor calități.

Ce este credința de sine sau încrederea în sine?
Credința de sine sau încrederea în sine sunt considerate a fi modul în care vă simțiți cu privire la abilitățile, aptitudinile, aspectul și comportamentul dumneavoastră. O persoană care are niveluri înalte de încredere poate înțelege rapid lucrurile și are încredere că poate îndeplini sarcinile la un nivel bun.
Încrederea în sine înseamnă să ai încredere în tine.
Încrederea poate fi, de asemenea, descrisă ca modul în care ne proiectăm în raport cu ceilalți. Nu trebuie să ne simțim cu adevărat încrezători în abilitățile noastre pentru a fi încrezători în ceilalți. Mulți oameni pot avea o imagine de încredere completă în timp ce se agită de frică din interior. Această metodă de protecție este folosită pentru a ascunde o lipsă de stimă de sine sau de sentimente negative care se manifestă în interiorul dumneavoastră.

Sfaturi pentru construirea încrederii în sine.
Pentru a vă ajuta să vă construiți încrederea în sine, puteți urma aceste cinci sfaturi între sesiunile de confidence coaching.

1 Lucrează pentru a elimina negativismul din viața ta.
Dacă aveți sentimente constant negative față de dvs. și vă îndoiți de abilitățile dumneavoastră, evaluați cercul dvs. intern de prieteni și membrii familiei. Poate fi greu, dar dacă cei mai apropiați de dvs. sunt cauza lipsei de încredere, este posibil să trebuiască să redefiniți aceste relații. Chiar și o pauză temporară în respectivele relații poate oferi un adevărat pas pozitiv către consolidarea încrederii.

2 Modificați-vă limbajul corpului.
Puteți începe, încet, construirea încrederii prin schimbarea limbajului corpului. Aceasta începe cu postura corpului, cu ochii și zâmbind. Un zâmbet simplu, cu umerii înapoi, dă încredere. Zâmbirea nu numai că va face pe alții mai confortabili în jurul vostru, dar vă poate face să vă simțiți mai bine. Încercați să vă imaginați o persoană care zâmbește cu o postură bună - această persoană arată încrezătoare în sine.

3 Evitați acceptarea eșecului.
Nu renunțați și acceptați eșecul. Puteți găsi o soluție pentru aproape orice, deci de ce ați vrea să aruncați prosopul? Succesul prin perseverență poate fi unul dintre cele mai bune stimulente pentru încredere.

4 Fii pregatit.
Indiferent ce vi se întâmplă în continuare, aflați tot ce trebuie să știți despre subiect. Dacă sunteți pregătiți și în cunoștință, vă veți simți încrezători și curajoși.

5 Pentru situații deosebit de grele, creați liste.
Uneori, viața poate fi copleșitoare, ceea ce face dificilă menținerea credinței noastre de sine. În acest caz, încercați să faceți o listă cu toate lucrurile pentru care sunteți recunoscător și o listă separată a tuturor lucrurilor pe care sunteți mândrii să le realizați (indiferent cât de mici sunt). Odată finalizată, fixați listele undeva unde le veți vedea în mod regulat. Acest lucru vă va aminti de viața mare pe care o conduceți deja – care vă poate copleși atunci când încrederea în sine va scădea.

"Dacă credeți că puteți sau nu puteți, probabil că aveți dreptate". - Henry Ford